Поиск

понедельник, 3 мая 2010 г.

Синимяэский военно-исторический музей

Vaivara sõja-ajaloolise teemapargi külastuskeskuse arendamise I etapp
Tegemist on ettevõtmisega, mille käigus renoveeriti Sinimäe alevikus, aadressil Roheline tänav 19C ja 19D asuvad endise Vaivara mõisa varemetes abihooned: ait ja sepikoda. Hoonete uus funktsioon on suunatud turismi ja ettevõtluse toetuseks – hoonetes hakkab paiknema Vaivara sõjaajaloolise teemapargi näituseruum ja teabepunkt. Hoonete renoveeritud üldpind on 211 m², näituseruumil 125 m² ja teabepunktil 86 m². Teemapargi projekti rahastati EAS-i Piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmi poolt 3,8 miljoni krooniga, Vaivara vallavalitsuse omafinantseering koos projektiväliste lisatöödega oli enam kui 5 miljonit krooni.

Käesolev projekt on üks osa laiemast arendustegevusest, mille raames rajatakse Vaivaras sõjaajaloolise teemapargi info- ja külastuskeskus. Teemapargis on piirkonna vaatamisväärsused seotud terviklikku süsteemi, millega Ida-Virumaad külastavatel turistidel on võimalus tutvuda nii interaktiivsete mängude, giiditeenuse kui ka omaenda avastusretke kaudu. Läbi teemapargi kui keskse üksuse arengu laienevad võimalused ka teistele turismiteenuste ja –toodete pakkujatele (majutus, toitlustus, aktiivtegevused, jne).
Projekti kasusaajad on :
•Lähikonnas turiste teenindavad ettevõtted – kasvab piirkonna üldine atraktiivsus
•Vaivara vallavalitsus – arengutõuke saab ettevõtlus, kasvab valla tulubaas
•Ümberkaudse piirkonna elanikud – avarduvad kultuuri- ja hariduselu võimalused
•Naaberomavalitsused (Sillamäe, Narva-Jõesuu ja Narva linnad, Toila vald) – teemapargi arenemisel peatuvad turistid piirkonnas pikemalt ning soovivad ka teisi ümberkaudseid kohti külastada.

Комментариев нет:

Отправить комментарий